Kā izvēlēties autokrēsliņu bērnam?

maijs 29, 2017

Sākas atvaļinājumu sezona un arvien biežāk ceļojumos vecāki ņem līdzi mazos pasažierus. Ceļojums ar auto mazulim nav iedomājams bez īpaša autokrēsliņa. Bērnu autokrēsliņa izvēle – tā ir nopietna un atbildīga lieta, no kuras atkarīga bērna veselība. Mūsdienās ir milzīga krēsliņu variantu izvēle, kā arī liels apjoms padomrakstu kā šo izvēli labāk veikt.

Atgādināsim svarīgākos no aspektiem:

  1. krēsliņam ir jābūt piemērotam bērnam (gan pēc parametriem, gan pēc ērtības, ja bērns jau spēj to pats novērtēt);
  2. krēsliņam ir jābūt piemērotam automašīnai (izmērs, stiprinājumi).

Ja vadāmies pēc piemērotības automašīnai, tad tā ir vienkārši novērtējama — automašīnā bērna krēsliņš var būt piestiprināts vai nu ar automašīnas drošības siksnām vai pie speciālas pamatnes, t.s. ISOfix stiprinājums. ISOfix stiprinājums ir drošāks, taču tas neder visām automašīnām. Pirms pērkat krēsliņu, pārbaudiet vai mašīnā ir ISOfix stiprinājumi, vai izvēlaties universālu krēsliņu, kuru var piestiprināt jebkurā veidā.
Savukārt stiprinot krēsliņu ar automašīnas drošības jostām, pārliecinieties, ka tās ir pietiekami garas krēsliņa nostiprināšanai (tas īpaši aktuāli ir krēsliņiem 0+).

Apskatot pirmo jautājumu, ir jāņem vērā daži svarīgi momenti:

  1. krēsliņam ir jāatbilst mazuļa svaram un vecumam;
  2. ņemot vērā to, ka mazuļi pa ceļam bieži iemieg – ir jābūt iespējai nolaist krēsla atzveltni slīpi. Pieļaujamais slīpuma leņķis ir atšķirīgs dažādos vecumposmos un atbilst drošības prasībām;
  3. pievērsiet uzmanību galvas un plecu aizsardzībai – tā nodrošina mazā pasažiera drošību sānu sadursmes gadījumā;
  4. krēsliņam jābūt izgatavotam no kvalitatīviem materiāliem, kas nodrošina labu ventilāciju. Jo sasvīdusi muguriņa – labākajā gadījumā tā rada tikai diskomfortu, bet caurvējā – draud ar saaukstēšanos;
  5. svarīgi, lai krēsliņu varētu viegli un universāli nostiprināt.

BMW bērnu autokrēsliņi atbilst visām iepriekš uzskaitītajām prasībām:

  • krēsliņu stiprinājuma sistēmas tiek viegli pielāgotas atbilstošam bērna augumam un svaram, tās “aug” kopā ar bērnu, nodrošinot ērtības un mieru;
  • oriģinālie BMW autokrēsliņi izceļas ar īpašu drošību un komfortu pateicoties iebūvētajiem pneimo-spilveniem, kas nodrošina bērna galviņas aizsardzību sānu sadursmes gadījumā, bet ikdienā ir mīksti un patīkami;
  • krēsliņu virsma ir “elpojoša” – nekairina ādu un ir viegli mazgājama, tas ir īpaši svarīgi garākos ceļojumos;
  • krēsliņu stiprinājumi ir universāli, tos var izmantot ne tikai BMW markas automašīnās, bet arī citās. Bez tam krēsliņus ir viegli uzstādīt.

BMW bērnu autokrēsliņu līnija piedāva produkciju visu vecumu bērniem no 0+ līdz 12 gadiem (no 2 līdz 36kg).

Bieži rodas jautājums, kas labāks – pilnizmēra krēsliņš vai krēsliņš-paliktnis – busters? Līdz noteikta vecuma un svara sasniegšanai (ražotāji parasti nosaka apmēram 15-22 kg) iesaka izmantot tikai autokrēsliņu. Busters derēs vecākiem bērniem. Tā priekšrocības ir mazais svars, kompaktais izmērs, pārvietošanas vieglums. Tamdēļ busteru iesaka izmantot īsiem braucieniem uz veikalu, pārvietojoties taksometrā. Busters nepasargās no sānu sadursmes, taču pacels bērnu tādā augstumā, ka bērnam varēs droši uzlikt automašīnas drošības jostas. Ieteicams izvēlēties busteru, kas stiprinās ar ISOfix stiprinājumu, jo šis stiprinājums noturēs busteru vietā arī sadursmes gadījumā.

Pareizi piemeklēts autokrēsliņš – komfortabla, droša un patīkama ceļojuma ķīla, lai cik tāls šis ceļojums nebūtu!

Detalizēti jūs varat iepazīties ar BMW autokrēsliņiem un pasūtīt tos mūsu autosalonā Kārļa Ulmaņa gatvē 123, kā arī mājas lapā un interneta veikalā.

 

AKTUALITĀTES

Viss aktuālais Jums un Jūsu BMW no automobiļa iegādes brīža līdz pārdošanai.

Vasaras riepām
un BMW oriģinālajiem
disku komplektiem
līdz 40% atlaide.
 


Aizpildi pieteikumu un saņem cenu piedāvājumu e-pastā!  
Aizvērt
Whatsapp
Pieteikties servisam